CAFEA ESPRESSO SUPEREXTRASA




Crema de culoare brun īnchis, mahon.
Cu dungi.
Crema subtire sau prezenta unui spatiu central gol.









Tendinţa cremei de a se retrage rapid înspre marginile ceştii, formând un cerc negru.
Gust tare, amar, astringent
Aromă slabă
CAUZA
  • Temperatura apei > 95°C
  • Presiunea pompei > 10 atmosfere
  • Macinare prea fina
  • Puternic presata
  • Timp de extragere > 35 secunde

VERIFICARI DE EFECTUAT

  • Verificati procesul de macinare, si starea cutitelor de macinare
  • Doza cafelei macinate poate varia īntre 7.5 gr si 8.5 g
  • Dozatorul este curat?
  • Temperatura apei este īntre 90-95°C ?
  • Alimentarea īntre unitati este uniforma?
  • Presiunea pompei este la 9 atmosfere?
  • Difuzoarele sunt curate?
  • Filtrele sunt curate?
  • Portfiltrele sunt curate?