ECHIPAMENTELE SI EFECTUL ASUPRA GUSTULUI CAFELEI
Echipamentele, filtrele pentru cafeaua espresso si masinile de macinat sunt esentiale īn obtinerea unei cafele bune, dar este extrem de important sa se efectueze lucrari de īntretinere regulata daca este necesara obtinerea de rezultate excelente īn fiecare zi.
 
FRECVENTAOPERATIILE NECESARE
Zilnic
 
  • Curatati portfiltrele, filtrele, difuzorul, garniturile, vasul īncalzitor, colectorul; treceti filtrul pe gol de cāteva ori pe zi.
  • Verificati dimensiunea pulberii.
  • Verificati ca presiunea apei din īncalzitor sa fie de aproximativ 9 atmosfere.
Saptamanal
 
  • Verificati duritatea apei.
  • Curatati atent dozatorul (folositi o perie) si pālnia (cu o cārpa uscata) masinii de macinat pentru a īndeparta reziduurile de cafea.
Lunar
 
  • Verificati starea cutitelor de macinare; este important ca lamele de macinare plate sa fie īnlocuite la fiecare 400 kg iar cele conice la fiecare 600-800 kg de cafea.
  • Spalati unitatile si filtrul gol cu un detergent adecvat.