CAFEAUA PERFECTA




Crema īn nuanta alunei, culoare aluna bruna spre roscata, uneori cu dungi brun īnchise. Consistenta cremei 3/4 mm cafea fina si gust de lunga durata.







Consistenta densa, aromata, dulce si parfumata, ca ciocolata.
Gustul se pastreaza īndelung īn gura
METODA
  • Doza 8g
  • Temperatura apei 92/95°C
  • Pressione della pompa a 9,5 atmosfere
  • Macinarea reglata pentru un timp de extragere de 25-30 secunde
  • Compactata 18-20 kg (manual)
  • Acqua trattata con addolcitore efficiente
  • Curatarea perfecta a difuzorului, filtrelor si portfiltrelor
ECHIPAMENTELE SI EFECTUL ASUPRA GUSTULUI CAFELEI EXPRESSO
Echipamentele, filtrele pentru cafeaua expresso si masinile de macinat sunt esentiale īn obtinerea unei cafele bune, dar este extrem de important sa se efectueze lucrari de īntretinere regulata daca este necesara obtinerea de rezultate excelente īn fiecare zi.
 
FRECVENTAOPERATIILE NECESARE
Zilnic
 
  • Curatati portfiltrele, filtrele, difuzorul, garniturile, vasul īncalzitor, colectorul; treceti filtrul pe gol de cāteva ori pe zi.
  • Verificati dimensiunea pulberii.
  • Verificati ca presiunea apei din īncalzitor sa fie de aproximativ 9 atmosfere.
Saptamānal
 
  • Verificati duritatea apei.
  • Curatati atent dozatorul (folositi o perie) si pālnia (cu o cārpa uscata) masinii de macinat pentru a īndeparta reziduurile de cafea.
Lunar
 
  • Verificati starea cutitelor de macinare; este important ca lamele de macinare plate sa fie īnlocuite la fiecare 400 kg iar cele conice la fiecare 600-800 kg de cafea.
  • Spalati unitatile si filtrul gol cu un detergent adecvat.