Radacinile familiei Molinari în domeniul afacerilor se regasesc la începutul secolului al 19-lea, când, în anul 1804, a luat fiinta compania lui "Giuseppe Molinari", activa în sectorul alimentar. Compania s-a dezvoltat cu succes si si-a schimbat numele în "Ditta Fratelli Molinari", devenind in anul 1880 furnizoarea Casei de Savoia.
Otetul balsamic Molinari a dobândit prestigiu, câstigând numeroase premii internationale. Dar familia dorea sa-si consolideze radacinile în zona si sa devina un punct de referinta si de întâlnire pentru locuitorii orasului.
În timp ce vechile cafenele create în Italia în secolul al 19-lea, cum ar fi "Pedrocchi" din Padova, "Florian" din Venetia si "Caffč Greco" din Roma, deveneau cunoscute ca loc de întâlnire pentru intelectualii si artistii epocii, dar si pentru efervescenta politica si patriotica, si în Modena, un oras plin de viata din câmpia Padana, în 1911 familia a înfiintat Barul Molinari situat în inima orasului, pe strada Via Emilia. De remarcat faptul ca Barul Molinari a devenit cunoscut si a ramas în istorie cu denumirea mai moderna de "bar", abandonând vechea titulatura de „Cafenea” a secolului al 18-lea..
Succesul barului a încurajat familia sa puna bazele unei activitati de prajire a cafelei. Din primul nucleu al companiei au facut parte fondatorul acesteia, Giuseppe si fiii sai, Alberto si Emilio, care au pornit în 1944 prin cumpararea plantei si a unor echipamente pentru cafea. Compania era situata în centrul istoric al orasului, pe strada Via Rismondo 38. In 1955 productia a crescut, iar compania s-a mutat pe strada Via Modonella, tot în mijlocul orasului, de unde Alberto si Emilio conduceau afacerea.
Compania s-a dezvoltat si si-a mutat activitatea în sediul actual din strada Via Fanti 206, lânga calea ferata, putin în afara centrului, unde mirosul de cafea îi deranja pe localnici. În noile birouri, mai spatioase, era posibila îndeplinirea nevoilor în crestere ale unei companii moderne: depozite incapatoare, laboratoare si birouri. În aceasta faza de dezvoltare, compania si-a schimbat structura. Odata cu numele "Caffč Molinari SpA", a luat nastere si proiectul pe termen lung de investitii în cercetare si tehnologie noua de ambalare, într-o permanenta cautare a excelentei în calitate.
Noi orizonturi s-au deschis, permitând ca numele de Caffč Molinari sa fie apreciat atât în Italia cât si în strainatate, pe toate continentele lumii.